Viktigt ta hand om din cykel

Något många inte tänker på, det är att ta hand om cykeln på alla de sätt den behöver tas om hand. Den behöver till exempel tvättas ibland. Att tvätta cykeln gör inte bara att den är ren och fin, utan det gör även att den håller längre. Dock är det viktigt att göra det på rätt sätt samt inte glömma bort att det måste smörjas in vissa delar efteråt. Drivlinan är viktig att smörja efter tvätt till exempel. Annars kan den börja rosta.

Tänk även på att inte använda dig av en högtryckstvätt. Det räcker gott och väl att använda en vanlig vattenslang.

Behöver du en cykel till?

Vi som proffscyklar, vi har gärna fler cyklar än bara en. Kanske det är så att du vill ha en till cykel, eller vill du byta ut den du har? Det kan vara smart att satsa på en begagnad cykel. Det finns faktiskt många fördelar med att köpa en cykel som är begagnad. Inte minst att de oftast kostar bra mycket mindre.

Ofta går det att hitta del allra flesta typer av begagnade cyklar. Det finns barncyklar, elcyklar, hybrider, landsvägscyklar, mountainbikes och mycket mer. 

Om du ska köpa dig en begagnad cykel, så kan det vara smart att fundera på vad det är du vill ha samt se även till att du testar den före köpet. Kolla även över den så att den verkar ok i alla sina delar. 

1 Sep 2022