Det är allt bra att ha ett körkort

Även om jag gärna tar cykeln även till vardags och inte bara tävlingscyklar, så är det allt bra att jag har körkort. En del tävlingar ligger ju långt bort och då måste man ju kunna ta sig dit. Jag tog körkort för många år sedan. Idag är det ju ganska lätt att ta körkort, eftersom att man kan välja att ta en intensivkurs för körkort. Till exempelvis finns det ju intensivkurs för körkort i Göteborg. Sedan även i många andra städer. Det vanliga är att man då stannar på internat i två veckor så att man under dessa veckor kan köra intensivt samt läsa en massa teori. 

Körkort på egen hand

Det finns ju även alternativet att ta körkortet så att säga på egen hand, genom att ha en handledare man kör med. Men det är bra att veta att det måste göras två obligatoriska moment, nämligen riskettan och risktvåan. Sedan är det bra att se till att ens handledare verkligen lär ut rätt. Det bästa är nästan att kombinera trafikskola och privat körning. Eller att man kör privat ett tag och sedan satsar på att åka på en intensivkurs körkort Göteborg. Ju mer du kan innan en intensivkurs kkörkort, desto snabbare kommer det att gå att få körkortet.

För att få körkortet krävs ju även en uppkörning som det heter samt att du gör teoriprovet och får godkänt på det. Dessa kan bokas på egen hand eller via trafikskolan. 

23 Feb 2020