När barnen ska cykla

Ju tidigare barnen inspireras till att cykla desto bättre är det. Barn ska egentligen växa upp på cykeln, då är det steget till att börja cykla inte oöverkomligt. Som man säger, har du en gång lärt dig cykla, kan du det resten av livet och för att barnen ska tycka att det är roligt och bekvämt med cykel, är det viktigt att de får den slags cykel som är anpassad efter just deras behov, längd och funktion.

Välja rätt cykel till ditt barn

En barncykel bör vara byggd just för barn. Det är inte enbart cykelhjulen som ska vara mindre, utan själva cykelramen. Den ska vara anpassad efter barnet. En cykel ska inte varken vara för lätt eller, minst av allt, för tung. Den ska vara lätt att manövrera för att barnet ska känna att det är hen som styr cykeln och inte tvärtom. För att hitta den ultimata storleken för ditt barn bör du mäta insidan av ditt barns ben. På så sätt kan du med hjälp av en enkel tabell, se vilken cykelstorlek som ditt barn ska ha. Fråga närmaste cykelhandel för att få den tabellen.

Cykelvagn till de riktigt små

Har du riktigt små barn, ska de ju förstås sitta i en cykelvagn. Det finns numera i olika stilar med olika säkerhetstänk. Ju högre upp barnen sitter, desto säkrare för dem att vistas i trafiken. På sidan happyride.se finns den mesta informationen som du kan tänkas behöva när det gäller att välja den barncykel som ditt barn ska ha. Där får du rådet att väga ditt barn och välja cykel som inte väger mer än ditt barn. Tänk på att barnet ska orka styra upp den, kanske lyfta den och både lägga ner den och lyfta den igen. Sadeln ska kännas bekväm, och glöm inte den livsviktiga barncykelhjälmen, som ju är obligatorisk! Lycka till att välja barncykel!

23 Jun 2017