Mycket gullgull till cykeln

Det finns en hel del gullgull till cyklarna numera. Vad sägs om cykellarm som håller tjuvarna borta? Eller en enhet som tillåter dig att ladda mobilen medan du cyklar? Det finns blinkers till cykeln, så bilisterna ser vart du ska, liksom bromsljus och kompass. På prylstaden.se finns det mesta man kan behöva till cykeln. Det handlar inte så mycket om att cykelns utseende utan om smarta funktioner.

Man kan skaffa sig mycket här i världen

Jag har en granne som har skaffat sig en felkodsläsare, till sin bil. Det kan man också köpa på prylstaden, liksom larm, kameror och trackers för både barn och husdjur. Då vet du var de håller hus om du nu undrar det. Finns trackers till det mesta, och jag väntar på trackers till cykel. En felkodsläsare är inte särskilt dumt att ha. Då kan man hitta felet på bilen ifall varningslampan plötsligt lyser. En del fel kan man också åtgärda själv, om man är händig.

Cyklarna blir allt mer säkra

Har man en riktig cykel kommer man ju upp i höga hastigheter, därför är både bromsljus och blinkers bra eftersom resten av trafiken fattar vart man ska eller behöver bromsa in. Jag har en bekant som fick ligga på sjukan i flera veckor efter en cykelolycka. Han blev aldrig riktigt återställd. Så på med cykelhjälmen, det var den som räddade hans liv.

1 Aug 2017