Cykla i Mexiko

Den som verkligen älskar att cykla försöker inkludera cykeln även på semestern. Varför inte ta en tur med cykeln till Mexiko, så får du allt det bästa av alla världar.

Mexiko är ett mycket varierat, omtalat och spännande land med rik kultur och historia. Alla har sin egen bild av Mexiko, färgad av det de fått höra och det kan handla om allt från vackra stränder till spektakulära, historiska kvarlämningar - eller skoningslösa drogkarteller. Mexiko City är en enorm stad, en av världens största moderna städer faktiskt, men samtidigt som det är modernt här så finns också ett historiskt och kulturellt arv som inte går att ta miste på.

Så mycket att se och göra

Mexiko är ett stor land, sett både till befolkning och yta. Här finns fantastiska stränder med vit pudersand både i öst och väst, liksom ökenmarker och tätbygder. Det finns också flera olika anledningar att vilja besöka Mexiko och medan man kanske vill cykla omkring på morgnarna så vill man säkert helst svalka sig i havet eller under ett skuggigt parasoll mitt på dagen. På kvällen vill de flesta äta god, mexikansk mat, strosa omkring i någon stad eller by och kanske dricka några shots tequila. Besök till platser som Chichen Itza och Uxmal blir trevliga, kulturberikande avbrott och varför inte ta chansen att simma med vilda delfiner när man ändå är här?

Skräddarsydd cykelresa till Mexiko

Inca Tours är en resebyrå med över 30 års erfarenhet av resor till Mexiko och SYdamerika i stort, du kan få din cykelresa skräddarsydd av personalen på Inca Tours.

15 Aug 2016